Despre noi

”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți, căci a unora ca aceștia este Împărăția lui Dumnezeu” (Luca 18,16).

Educația copiilor este unul din obiectivele strategice ale societății umane, atât a instituțiilor de stat precum și a Bisericii și al familiei. Copiii sunt viitorul de mâine al societății și cei care vor continua ceea ce generațiile anterioare au început, păstrarea valorilor veșnice și a celor umane precum și dezvoltarea lor în contextul acestei lumi în schimbare.

Religia reprezintă în timpul nostru, oaza de spiritualitate și moralitate pentru copii și părinți, tineri și bătrâni. În calitate de disciplină școlară, ea asigură mijlocul de legătură între disciplinele care formează inteligența, perspicacitatea, aptitudinile și abilitățile de informare și cele din spectrul formativ-axiologic al elevului. Confruntându-ne cu problema deprecierii valorilor umane, cu lipsa de timp, cu suprasolicitare mentală și emoțională, copii au nevoie să-și descopere latura lor religioasă, sădită în ei de Dumnezeu, încă de la începuturile creației.

Un alt aspect important este și faptul, că lumea virtuală ocupă mult timp în viața copiilor noștri, devenind un spațiu plin de tentații dar și de reale pericole. În calitate de preot și profesor de Religie la Instituția Publică Liceul Teoretic ”Ion Creangă” din Mun. Chișinău (18 ani de predare), am acumulat pe parcursul timpului nenumărate experiențe frumoase în relația cu elevii pe care i-am învățat. Îmi doresc să pot împărtăși aceste lucruri și cu cei, care vor dori să colaboreze pentru îmbogățirea acestei platforme, colegi de breaslă din Republica Moldova, din România și din diaspora românească.

Inspirat de exemplul colegilor din România, care au creat platforma de e-learning e-religie.ro, am ales să inițiez în Republica Moldova o platformă asemănătoare, dar totuși diferită ca conținut și aspecte ce  țint de legislația locală, de anumite particularități, pentru ca profesorii de Religie din Republica Moldova, să poată avea oportunitatea de a o folosi, în scopul dezvoltării performanțelor lor pedagogice și pentru a scurta din timpul prețios și niciodată suficient pentru pregătirea orelor de calitate.

Răspândirea COVID-19 a reușit să schimbe multe din percepțiile oamenilor într-un timp scurt. Pe lângă aspectele nefaste ale pandemiei, noi profesorii am descoperit și posibilitatea de a crea conținuturi interactive la diverse discipline. Evident că excesul de utilizare a metodelor tehnologiilor informaționale poate fi uneori dăunător. Totuși talentul profesorului de a îmbina informațiile din cadrul orelor și noile tehnologii, pot deveni o rețetă de succes pentru învățământul nostru.

Materialele didactice din platformă noastră, acoperă spectrul claselor ciclului primar, clasele I-IV, la care îmi desfășor activitatea profesională. Vă asigur că aceste materiale, vor acoperi treptat și ciclurile gimnazial și liceal. Suntem deschiși spre colaborare și cu alți profesori de Religie, care vor dori să plaseze conținut aici, pentru ca această platformă de e-learning să devină una națională.

Elevii care studiază Religia vor putea de asemenea accesa și utiliza această platformă pentru a descoperi lucruri utile și interesante.

Vă dorim să vă simțiți bine accesând de fiecare dată platforma noastră și să aflați lucruri noi și utile. Bunul Dumnezeu să ne ajute să salvăm Binele, Frumosul și Adevărul!

Cu aleasă prețuire și considerație, Preot Nicolae Crețu, Doctor în teologie, profesor de Religie la IPLT „Ion Creangă din mun. Chișinău, Republica Moldova,